JAR of LIES;
ABOUT ENTRY LINKS STUFF
Behave Yourself
20140223 • Sunday, February 23, 2014 • 0 comments

Assalamualaikum~~

Ugh. Isnin lagi. Demam pun tak baik-baik. Nak iron baju pun malas. Malas bukan pasal demam, tapi memang pemalas abadi. Wkwkwk

behave yourself ?

Camni sebenarnya,
Masa kem kepimpinan ritu. Cikgu buat macam kita kena kumpul duit (duit tipu) tak kisah dengan cara apa pun. So, ada la cadangan nak bukak tender buat macam-macam.

Basuh kereta la, cuci singki, kemas dewan etc. So, group kitorang buat tender kejut peserta bangun pagi buat kiamullail pukul 5. First day tu group kitorang kena bangun awal dari orang lain. Pukul 4 mandi, 4:30 pagi dah ketuk bilik orang lain. Keyh tu takda hal.

Second day kat sana aktiviti die memang penat gilaaa! So pagi tu semua orang penat. Group kitorang pun masing-masing tak terjaga. Ada 8 orang je buat kiamullail subuh tu.

Lepas riadah pagi kitorang semua kumpul kat dewan. Tender-tender peserta memang cikgu tulis kat whiteboard. Masa tu just beberapa orang je kat dalam dewan. Aku berdiri depan whiteboard tu dan tak lama lepas tu ada si "H" ni renung tender kitorang. Dia cakap kat member die "wei, jom kita kenakan group yg kejut orang bangun pagi ni"

Kat sana, bila kitorang tak buat tender tu automatik kena denda double dari harga yang ditawarkan. Contoh kalau kitorang buat 500 kitorang kena bayar 1000.

Agaknya dia tak tau aku dari group tu kut. Masa tu aku pikir si H ni memang teruk gila. Agak-agak la pun. Takkan nak harap group kitorang je nak kejut. Macam la kitorang tak penat. Pandai-pandai la kau bangun sendiri. Bukannya kau budak kecik lagi nak pakai kejut-kejut. Takkan nak bangun solat subuh pun nak tunggu orang cakap ? Nak tunggu disuruh ? Kat rumah macam mana ? Mak kau kejut suruh solat subuh ?

Memang.
Memang masa tu takde positive thinking dari aku. Sebab bila dia cakap macam tu nampak sangat attitude dia macam mana. Timbang rasa dah takde ke? Kem kepimpinan kut masa tu.

Yang kes fynn jamal ni pulak. Sebab dia letak anak dia tepi periuk panas orang kata dia bodoh. Tak pandai jaga anak. Bila aku tengok gambar + video tu kat ig rupa-rupanya bukan dia tinggalkan anak dia. Dia dengan husband dia dekat gila gila kat tepi tu. Kalau anak dia gerak sikit pun dah boleh jaga-jaga.

Aku tak tau kenapa orang nak sangat pertikaikan benda tu. Act kalau memang salah dia pun terang-terang kat situ, kita ni pun tak payah la nak cakap dia sampai macam tu. Kata orang melayu. Tapi takde budi bahasa. Tegur tu tak boleh sopan lagi ke?

Bila fans backup dia, haters pun mula la cakap fynn tu kononya masuum. Takda salah. Tak boleh kena tegur. Bila aku sendiri baca comment haters kat ig tu, hmmm sendiri boleh nampak siapa yang tak boleh kena tegur.

Mungkin sebab fynn jamal tu dah macam public figure. Apa dia buat semua orang nak kisah. Dia post gambar anak dia pun ada yang pertikaikan cakap nak menunjuk. Buat itu orang tanya. Bila senyap pun orang tanya. Hal orang lain tak pulak nak ambik kisah. Entah la.

Tak salah nak tegur orang. Adab tu jaga



PASTFUTURE
MY WORDS;

introduction seems so hard but HAI , i am the head of Slytherin. you may behave because well...you know..i am you-know-who

FIND ME HERE;

: @edmalice
:edmalice
: adahkacak@gmail.com

GIVE ME YOUR WORDS;



LE' FOLLOWERS;


BLOG ARCHIVE;

  • insan lemah
  • Busy Week
  • Random Talk
  • Random #1
  • Bertahun Lamanya...........
  • School 2014
  • school huh ?
  • hate this.
  • i'm back
  • Putaran Hidup GIF