JAR of LIES;
ABOUT ENTRY LINKS STUFF
Tips : Best Friend Forever
20131215 • Sunday, December 15, 2013 • 0 comments


Semua orang ada bff. Tak mungkin lah kalau tak ada langsung kan. Walaupun sorang je. Selalunya kita akan share macam-macam benda kat bff kita kan. Tapi ada jugak yang tak share sebab ada orang jenis yang nak private hal masing-masing.

Busy With Your Gadgets

  • Apa la gunanya lepak dengan kengkawan kalau masing-masing sibuk dengan Blackberry, iPhone atau gadget masing-masing ? Memey la tak salah nak ikut perkembangan IT, tapi janganla sampai masa sembang pun tapi phone jugak yang ditenungnya. Kengkawan kat sekeliling pun rasa tak dihargai. So, lupakan kejap alam teknologi masa dengan member.
Itu Privasi Saya lah !

  • Kengkawan termasuk dalam kumpulan yang special kat hati kita, tapi tu tak bermakna korang boleh suka suki je bukak inbox atau gallery kat phone kengkawan. Itu kan hak privasi masing-masing. Ada jugak benda yang tak boleh share dengan orang. Ini tak, pantang je phone bunyi, korang pulak yang sibuk "dari siapa ?" atau "apa dia nak ?". Come on, mind your own business.
Kaki Potong

  • Kengkawan baru tanya sepatah, korang dah langsung potong dengan 10 patah non-stop. Bukan sekali, tapi banyak kali ! Bukan tu je, korang dengan selamba badaknya cakap "Bosanlah.....tukarlah topik!" . Jangan pelik ye kenapa makin hari makin susut kengkawan & diorang pun malas nak sembang dengan korang.
Aku Begini Dan Aku Begitu

  • Tiap kali bukak topik baru je, pasti korang tak nak mengalah. Ada je cerita pasal diri sendiri. Wah ! macam bagus je, kan ? Mula lah pasal bf lah, family lah, member lah, diri sendiri yang sangkut paut dalam cerita. Hey, it's not always abaout us. Kalau kita selalu sangat cerita pasal diri sendiri, kengkawan pun bosan. Plus, diorang sendiri yang cakap, "Semua dia tau! Dah macam google lah dia ni" . Kalau kengakwan bagi reaksi "hmm..." atau angguk pun sebab respect kat korang as member.
I'm Such A Genius

  • Diorang tu kengkawan yang selalu ada kat sisi kita. So, tak payah la berulang-ulang bagi tau diorang pasal kehebatan dan kelebihan diri. Jangan lah menyombong diri dengan barang baru yang kita ada. Mana ada orang yang suka dengan budak yang obses nak show off.
Hatinya Disakiti

  • Satu benda yang bezakan kawan baik dengan kawan biasa je iaitu diorang boleh bezakan atau terima secara terbuka jokes atau sindiran yang kita cakap. Diorang tau sama ada kita serious atau gurau je. Malangnya, tak tantu jugak macam tu. Kadang-kadang diorang pun akan taching kalau selalu sangat kita bahan dia. Kalau diorang tak tunjuk pun, dalam hati dia sapa tau kan. So, be careful dengan member kita. Gurau pun bertempat la.
Ha...Apa Dia ? Ulang Lagi.

  • Masa kengkawan tengah sembang pasal satu topik, tiba-tiba kita muncul pastu suruh diorang ulang balik dari awal. Mestilah member yang lain kena dengar balik untuk kali kedua dan tunggu untuk sambung cerita tadi. Lagipun kengkawan lain dah takda minat dah nak dengar cerita ulang kali. Kan ?


PASTFUTURE
MY WORDS;

introduction seems so hard but HAI , i am the head of Slytherin. you may behave because well...you know..i am you-know-who

FIND ME HERE;

: @edmalice
:edmalice
: adahkacak@gmail.com

GIVE ME YOUR WORDS;



LE' FOLLOWERS;


BLOG ARCHIVE;

  • Tips : Fit To Feet
  • Giveaway Cutie Bloggies by AfrinaTarmizi aka Missr...
  • Ketandusan
  • Cinta Dramatik Melawan Graviti II
  • Saya Panda Shumell
  • Lifeless
  • unspoken tears
  • another unknown
  • Time by Time
  • Tutorial : Comment Box {blogskin}