JAR of LIES;
ABOUT ENTRY LINKS STUFF
Tutobies Section (Like Me)
20131201 • Sunday, December 01, 2013 • 0 comments

Hi, sebenarnya aku pun baru je buat tuto ni. Tapi bila review balik tengok tuto blogger lain ramai yang comment tak faham. So aku nak cuba buat balik la ni kiranya. Tapi yang ni untuk blog skin / classic template.

1. Dashboard > Template
2. Ctrl + f serentak dan cari code </style>
3. Copy code kat bawah ni

.lulu{
background:url(BACKGROUND);
color:#AAAAAA;
-webkit-transition: 1.0s; 
-moz-transition: 1.0s;letter-spacing:5px;
margin-bottom:5px;
margin:15px;
width:500px;
font-family:'arial';
font-size:12px;
line-height:8px;
text-align:center;
padding-right:0px;
}

.eunji {
cursor:pointer;
display:inline-block;
text-align:left;
width:350px;
color:#888;
padding:1px;
background:url(FAVICON);
color:#888;
background-repeat:no-repeat;
background-size:14px;
padding-left:15px;
line-height:18px;
}

.eunji:hover{
background:url(FAVICON);
background-repeat:no-repeat;
background-size:14px; 
padding-left:15px;
line-height:18px;
color:#EAABFE
}
4. Paste kan code di atas code </style>

Pink : Background
Hijau : Lebar (width)
Biru : Favicon

Kalau malas nak cari favicon sendiri klik SINI

5. Lepastu copy code ni pulak

</div>
<div id="DIV ID" style="display: none;">
<div class="h1">TITLE</div>

6. Paste je kat mana korang nak letak tutobies section korang.
7. Copy code ni pulak.

<div class="lulu">TITLE</div>
<a class="eunji" href="LINK">TITLE</a>
<a class="eunji" href="LINK">TITLE</a>
<a class="eunji" href="LINK">TITLE</a>

8. Paste kat bawah code tadi.
9. Jangan lupa tukar yang warna tu ye.

Oren : Tajuk
Purple : Link
Biru : DIV ID

*DIV ID tu yang macam ni



Tengok yang highlight warna pink tu. Tu la DIV ID.

Okay, selamat mencuba guys :) sorry kalau tak faham. Annyeong
Credit : AtiqahJaidin



PASTFUTURE
MY WORDS;

introduction seems so hard but HAI , i am the head of Slytherin. you may behave because well...you know..i am you-know-who

FIND ME HERE;

: @edmalice
:edmalice
: adahkacak@gmail.com

GIVE ME YOUR WORDS;



LE' FOLLOWERS;


BLOG ARCHIVE;

  • #ChanyeolVirusDay
  • A Cup Of Coffee
  • Happy Ending ?
  • unknown
  • I Do Understand
  • Now Introducing !
  • Hip Hip ! Hooray !
  • Lame? Maybe not. . .
  • One Fine Day
  • Dandelion